Spaghetti med oregano och oliver

6
0
Spaghetti med oregano och oliver

En underbart färgsprakande pastarätt full av smak och texturer som för tankarna till medelhavet. I en stor skål serveras nykokt pasta med perfekt tuggmotstånd tillsammans med krispig haricots verts, orangea små morötter, smörstekt purjolök, saftiga kalamataoliver och umamirik manchegosost. Allt i en krämig gräddsås med mild smak av citron.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2017

Spaghetti med oregano och oliver

Ingredienser

4 portioner
200 g snackmorötter
150 g haricots verts (bönor)
1 purjolök
4 port spaghetti
1 msk smör
2 dl vispgrädde
salt och peppar
1 citron
1/2 kruka oregano
300 g kalamataoliver
150 g manchegoost

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj matfett och grädde utan laktos.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Toppa pastan med knapriga solroskärnor. Smaksätt gärna såsen med 1 msk dijonsenap.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3214 KJ / 770 kCal
Fett 46 g
Salt 4 g
Kolhydrater 63 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden