Spaghetti med oregano och oliver
En underbart färgsprakande pastarätt full av smak och texturer som för tankarna till medelhavet. I en stor skål serveras nykokt pasta med perfekt tuggmotstånd tillsammans med krispig haricots verts, orangea små morötter, smörstekt purjolök, saftiga kalamataoliver och umamirik manchegosost. Allt i en krämig gräddsås med mild smak av citron.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2017
Ingredienser
4 portioner
200 g snackmorötter
150 g haricots verts (bönor)
1 purjolök
4 port spaghetti
1 msk smör
2 dl vispgrädde
salt
peppar
1 citron
1/2 kruka oregano
300 g kalamataoliver
150 g manchegoost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3214 KJ / 770 kCal
Fett46 g
Salt4 g
Kolhydrater63 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer