Pasta puttanesca med morötter

6
1 Klimatsmart
Pasta puttanesca med morötter

Här kommer en klassisk pasta med tomatsås, nämligen puttanesca! Den innehåller traditionellt sätt tomater, kapris, vitlök, oliver och sardeller, och här avviker vi inte från tradition. Ät denna mustiga tomatsås med pasta, krutonger, och härligt pepprig rucola!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2021

Pasta puttanesca med morötter

Ingredienser

4 portioner

Puttanesca

1 röd peppar (chili)
2 förp snackmorötter (à 150 g)
3 vitlöksklyftor
2 msk kapris
6 sardellfiléer i olja (6 filéer motsvarar ca 1/2 burk à 80 g)
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 burk körsbärstomater (à 390 g)
2 1/2 dl vatten
1 förp urkärnade kalamataoliver (à 290 g)
salt
peppar
4 port bönpasta (gärna fusilli)
1 förp krutonger (à 120 g)
65 g rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Välj glutenfria krutonger eller glutenfritt bröd till servering.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Lisa

2021-12-12

Gott och lätt att göra. Även jag som inte är så förtjust i oliver tyckte om det!

Näringsvärde per portion

Energi 2708 KJ / 649 kCal
Fett 28 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 74 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden