Pasta puttanesca med morötter
Här kommer en klassisk pasta med tomatsås, nämligen puttanesca! Den innehåller traditionellt sätt tomater, kapris, vitlök, oliver och sardeller, och här avviker vi inte från tradition. Ät denna mustiga tomatsås med pasta, krutonger, och härligt pepprig rucola!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2021
Ingredienser
4 portioner
Puttanesca
1 röd peppar (chili)
2 förp snackmorötter (à 150 g)
3 vitlöksklyftor
2 msk kapris
6 sardellfiléer i olja (6 filéer motsvarar ca 1/2 burk à 80 g)
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 burk körsbärstomater (à 390 g)
2 1/2 dl vatten
1 förp urkärnade kalamataoliver (à 290 g)
salt
peppar
4 port bönpasta (gärna fusilli)
1 förp krutonger (à 120 g)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2708 KJ / 649 kCal
Fett28 g
Salt2.2 g
Kolhydrater74 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott och lätt att göra. Även jag som inte är så förtjust i oliver tyckte om det!
Lisa
2021-12-12