Gräddig blandfärssås med tagliatelle
En blandfärssås med matlagningsgrädde är precis vad som serveras ikväll. För extra sälta och för att bryta av det gräddiga häller du i en skvätt japansk soja i såsen, och låter koka samman med salt, peppar och oregano. Men, var kommer grönsakerna in? Du kan vara lugn – självklart serveras det lite broccoli till!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna tagliatelle)
400 g fryst broccoli
500 g blandfärs
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 huvudsallad
Att ha hemma
1/2 msk smör eller olja
salt
peppar
1 msk japansk soja
1 tsk oregano
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2673 KJ / 639 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kan rekommendera att ha i kalvfond och riven morot funkar alltid samt basilika. Istället för broccoli som inte alla gillar kan man välja något annat grönt som t ex färsk bladspenat.
Pia
2022-01-30Behövde en hel del kryddor för att få smak på det.
Peter
2021-02-07Fick hälla i lite passerade tomater och krydda lite extra för att kunna äta det.
Alexandra
2020-06-03