Sötpotatisgryta med karré och koriander
En inspirerande gryträtt som du gör av bland annat fläskkarré, lök, tomat och sötpotatis. Grytan får en spännande och lite exotisk smaksättning av kanel, spiskummin, cayennepeppar och koriander och serveras med nykokt ris och svalkande yoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014
Ingredienser
4 portioner
4 skivor fläskkarré
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1/2 tsk kanel
1/2 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
salt
peppar
400 g konserverade hela tomater
5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
3 sötpotatisar
1 citron
1/2 kruka koriander
4 port ris eller annat gryn
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3102 KJ / 740 kCal
Fett26 g
Salt3.86 g
Kolhydrater89 g
Protein33 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott, men skippa riset. Det är så mycket sötpotatis i ändå. Jag rekommenderar att blanda i yoghurten för att tjocka till det lite och sen äta som det är.
Oliver
2020-10-06Kryddade lite extra, hade svarta bönor i och kokade lite längre än utsatt. Blev mycket lyckat.
Catrin
2020-09-04