Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta arrabbiata med lammkorv och het, mustig sås

Härligt tunna cappellini som serveras med en mustig sås och smakrik lammkorv. En enkel men riktigt lyxig pastarätt som är snabblagad. Perfekt både som lunch och middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp pastavatten.
  2. Skala morötterna och skiva dem i slantar. Fräs morötterna i 2/3 av smöret någon minut tillsammans med gurkmeja, curry och ingefära.
  3. Häll ner arrabbiatasåsen, vatten och linser i de frästa morötterna och låt sjuda i 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Skiva under tiden korven och stek den i resten av smöret.  
  6. Häll av pastan när den är klar och vänd ner den i såsen. Servera tillsammans med korven. 
  7. Hacka koriandern grovt och strö över.

För alla

Kontrollera noga innehållet i tomatsåsen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 3 msk smör
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk curry
  • 1/2 msk riven ingefära
  • 1 burk arrabiata tomatsås (à 400 g)
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl röda linser
  • 320 g tunn spaghetti (gärna cappellini)
  • 600 g lammkorv
  • 1/2 kruka koriander
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3438 kJ / 822 kCal