Pasta med tomatsås och svamp
En ljuvligt god tomatsåspasta med fusilli, svamp och färdig pastasås Basilico som bas. Pastasåsen piffas upp med lök, vitlök, morötter och svamp. Crème faiche gör såsen härligt krämig, gott och enkelt!
Ingredienser
4 portioner
350 g pasta (gärna fuslilli)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 morötter
1 burk pastasås à 400 g (gärna Basilico)
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl crème fraiche
200 g svamp (gärna skogschampinjoner)
2 msk smör
färsk basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2874 KJ / 687 kCal
Fett28 g
Salt1.86 g
Kolhydrater86 g
Protein16 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Toppade med parmesan, jättegott!
Carolina
2024-08-27Otroligt gott! En av de bästa pastarätterna jag testat.
Anna
2024-07-14En riktigt god vegetarisk rätt!
Kristina
2024-05-15