Krämig spaghetti med sparris och getost
En riktigt somrig pastarätt som är vackert grön och härligt len. Rosta lök och vitlök i ugnen och servera i pastan tillsammans med grön sparris, basilika och krämig getost. Enkelt och fantastiskt gott!
Ingredienser
4 portioner
1 stor gul lök (à ca 160 g)
2 - 3 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
400 g sparris
320 g spaghetti
80 g getost
1/2 kruka färsk basilika
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2079 KJ / 497 kCal
Fett18 g
Salt2.09 g
Kolhydrater64 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Otroligt god pasta! Jag förenklar stegen genom att bara steka det mesta i en stekpanna, men kombinationen av getost och sparris är oslagbar! Bra rätt att bjuda på om man har vegetarianer på besök!
Anna
2021-08-12Supergott! Passar utmärkt med rödvin till
Tord sune
2021-07-25Det blev inte alls krämigt, vilket var synd.
Sanna
2020-05-18