Spaghetti med balsamicostekta grönsaker och mozzarella
En rätt som aldrig är fel, vare sig det är vardag eller helg är denna spaghettiklassiker. Tomater, vitlök, paprika och mozzarella är en älskad kombo som aldrig går ur tiden. Sätt lite extra smak på grönsakerna genom att låta dem puttra i balsamvinäger ett par minuter. Njut!
Ingredienser
4 portioner
4 portioner spaghetti
1 vitlöksklyfta
2 paprikor (röd och gul)
1 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
250 g färgmixade små tomater
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 förp (à 125 g) mozzarella
1 ask krasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1945 KJ / 469 kCal
Fett17 g
Salt1.49 g
Kolhydrater55 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott, enkelt och snabbt
Mikael
2021-09-14