Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Julknäcke med griljerad julskinka

Julknäcke med julskinka och senap skulle man ju faktiskt kunna äta till frukost, lunch och middag. Här hittar du ett enkelt recept på griljerad skinka med ströbröd, senap och äggulor. Avnjut mackan med julmust, mjölk eller en god kopp te.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på högsta grillvärme.
  2. Lägg skinkan i en långpanna.
  3. Griljering: Rör ihop senap och äggulor. Bred senapsblandningen på skinkan och strö därefter över ströbrödet.
  4. Griljera skinkan i ugnen tills den fått fin, gyllenbrun färg, ca 10 minuter.
  5. Till servering: Skiva skinkan i tunna skivor och servera på julknäcke med smör. Toppa gärna med en klick senap och lite krasse.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av ströbröd och knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Recept och bild i samarbete med Wasabröd.

Ingredienser

Portioner: ca 20 bufféportioner
  • ca 2 kg rimmad kokt julskinka
Griljering
  • 2 dl svensk senap
  • 3 äggulor
  • 1 dl ströbröd
Till servering
  • knäckebröd (gärna julknäcke)
  • smör
  • senap
  • krasse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB