UNDER 30 MIN | Medel

Kycklingpasta med tomat och gräslök

Att använda en formpasta med hål i kan ju vara ett genialiskt drag. Här fångas det mesta av den goda såsen upp, så varje tugga blir helt perfekt. Denna kycklingpasta kommer älskas av stora som små, och det bästa av allt är att den går riktigt fort att laga!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär baconet i bitar och kycklingen i strimlor, och stek dem tillsammans i smöret. Rör ner grädde, mjölk och smulad buljongtärning, låt sjuda några minuter.
  3. Hacka gräslöken och rör ner i såsen. Skär tomaterna i halvor.
  4. Servera kycklingsåsen med pasta och tomater.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja. Välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Smaka av såsen med rivet citronskal.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna mezze maniche)
  • 100 g kalkonbacon
  • 300 g snabbfilé av kyckling
  • 1 msk smör eller olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 kycklingbuljongtärning
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g9
  • 250 g tomatmix

Näringsvärde
Per portion

Energi 2150 kJ / 514 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept