Fiskgratäng med purjolök

29
5
Fiskgratäng med purjolök

Att servera fisk i en gratäng är ett bra sätt att få även den kräsna ätaren att vilja prova. Den får en krämighet från crème fraichen och mjölken, lite sötma från chilisåsen och karaktär från curryn! Ät ihop med kokt potatis och en härlig sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2020

Fiskgratäng med purjolök

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Gratäng

1
purjolök
1 msk
smör eller olja
1 1/2 tsk
curry
2 dl
crème fraiche
1/2 dl
mjölk
2 msk
chilisås
-
salt
-
peppar
500 g
laxfilé
2 dl
riven gratängost

Sallad

1
morot
65 g
salladsmix

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja. Välj laktosfri crème fraiche och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut crème fraiche och mjölkdryck till mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Zandra

5/12/2020

Jättegott!

Susanne

5/11/2020

Supergod!! Bytte ut laxen mot vit fisk, hela familjen tyckte det var jättegott.

Susanne

5/11/2020

Går det lika bra med vit fisk?

Redaktionen ICAse

5/11/2020

Hej Susanne! Ja det går bra att byta ut lax mot vit fisk. Lycka till Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 3158 KJ / 754 kCal
Fett 44 g
Salt 0.7 g
Kolhydrater 50 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept