Fiskgratäng med purjolök
Att servera fisk i en gratäng är ett bra sätt att få även den kräsna ätaren att vilja prova. Den får en krämighet från crème fraichen och mjölken, lite sötma från chilisåsen och karaktär från curryn! Ät ihop med kokt potatis och en härlig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Gratäng
1 purjolök
1 msk smör eller olja
1 1/2 tsk curry
2 dl crème fraiche
1/2 dl mjölk
2 msk chilisås
salt
peppar
500 g laxfilé
2 dl riven gratängost
Sallad
1 morot
65 g salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3158 KJ / 754 kCal
Fett44 g
Salt0.7 g
Kolhydrater50 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Oj, tyckte inte alls om kombinationen av curry och chilisås. Tur jag smakade innan jag hällde såsen över fisken. Vispade snabbt ihop en sås av brynt smör, grädde, gräslök, citron och maizena istället.
Linda maria
2023-05-03Mycket god, rekommenderas varmt, och perfekt om man har lite udda bitar fisk över. Nästa gång ska jag pröva att göra i små portionsformer istället för en stor.
Elin
2023-03-26Undrar om det går att förbereda gratängen och lägga formen i kylen och några timmar senare i ugnen?
Sheri
2023-02-20