Spaghetti med avokado och mandel

Spaghetti med avokado och mandel är en underbar pastarätt som är enkel att tillaga. Mandlarna rostas gyllenbruna i en panna med lite salt innan de blandas med den nykokta pastan, salladslök, basilika, krämig avokado, tomater och pressad vitlök. Toppa med lite ruccola och det är dags för servering!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2015

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2187 KJ / 524 kCal
Fett27 g
Salt2.1 g
Kolhydrater54 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
8 stJättegott trots att vi inte hade salladslök och ruccola hemma och snabblagat. Använde smalaste spaghettin. Blir en favorit!❤️
Lena
Tog rostade mandelflarn andra gången, funkade nästan nättre än hel mandel!👍
Maritta
Det tog en förskräcklig tid över 30 min att skålla och skala mandlarna! Men om man förbereder dagen innan eller köper färdigskållade så är det helt ok!
Maritta
Går snabbt att laga och var gott. Vi lade till lite parmesan.
Inga
Mandel och avokado - inte särskilt hållbara råvaror.
Marcus
Gott, men inte fantastiskt. Skulle nog velat ha mer av både avokado, mandel och olja
Nina
Riktigt bra! Tog lite vad jag hade hemma så bytte ut salladslök mot rödlök bl.a. Sedan lade jag till marinerade bönor, tog kidneybönor i en marinad av olja, vinäger, honung, vitlök och torkad timjan som jag låtit så och dra i någon timma. Till hade jag hemmagjord spagetti och det blev fanatiskt gott.
Johanna
Barnens nya favorit. Använde färdigrostade mandlar. Klart på 15 min.
Martin