Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spaghetti bolognese med mozzarellasallad

Spaghetti bolognese med mozzarellasallad är en klassisk rätt som passar hela familjen. Den goda bolognesen gör du av bland annat nötfärs, tomatpuré, krossade tomater, lök, morot, buljong och soja och serverar tillsammans med nykokt spaghetti och sötsyrlig tomat- och mozzarellasallad. Snabbt, enkelt och mycket gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bolognese: Skala lök, vitlök och morot. Hacka lök och vitlök och riv moroten grovt.
  2. Bryn färs, lök, vitlök och morot i oljan. Tillsätt tomatpuré och fortsätt bryna ytterligare någon minut. Tillsätt tomater, buljong och soja. Låt sjuda ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Mozzarellasallad: Skala och finhacka löken. Blanda den med vinäger, socker och olivolja i en salladsskål.
  5. Skär tomater och mozzarella i bitar. Blanda det med löken och spenaten. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera den nykokta spaghettin med bolognesen och mozzarellasalladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mozzarellan.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Tips

Kockknepet: skiva lök, tomat och mozzarella. Varva dem i ugnsfast form och gratinera i ugnen. Servera salladen och dressingen till.

Ingredienser

Portioner: 4
Bolognese
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 tsk olja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 msk kinesisk soja
  • salt och peppar
  • 4 port pasta, gärna spaghetti
Mozzarellasallad
  • 1 rödlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk olivolja
  • 4 tomater
  • 125 g mozzarella
  • 1/2 påse babyspenat (à 65 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2667 kJ / 639 kCal