Spaghetti bolognese med mozzarellasallad
Spaghetti bolognese med mozzarellasallad är en klassisk rätt som passar hela familjen. Den goda bolognesen gör du av bland annat nötfärs, tomatpuré, krossade tomater, lök, morot, buljong och soja och serverar tillsammans med nykokt spaghetti och sötsyrlig tomat- och mozzarellasallad. Snabbt, enkelt och mycket gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2013
Ingredienser
4 portioner
Bolognese
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
ca 500 g nötfärs
1 tsk olja
1/2 dl tomatpuré
500 g krossade tomater
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 msk kinesisk soja
salt och peppar
4 port pasta, gärna spaghetti
Mozzarellasallad
1 rödlök
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
1 msk olivolja
4 tomater
125 g mozzarella
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mozzarellan.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Kockknepet: skiva lök, tomat och mozzarella. Varva dem i ugnsfast form och gratinera i ugnen. Servera salladen och dressingen till.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2667 KJ / 639 kCal
Fett21.8 g
Kolhydrater64.2 g
Protein41.7 g
Kommentar
Vår familj är van vid lite mer kryddat, så är ni av samma sort så är mitt råd - krydda lite mera. För övrigt en lättlagad snabbrätt.
Susanne
2013-09-26