Spaghetti bolognese med mozzarellasallad

16
1
Spaghetti bolognese med mozzarellasallad

Spaghetti bolognese med mozzarellasallad är en klassisk rätt som passar hela familjen. Den goda bolognesen gör du av bland annat nötfärs, tomatpuré, krossade tomater, lök, morot, buljong och soja och serverar tillsammans med nykokt spaghetti och sötsyrlig tomat- och mozzarellasallad. Snabbt, enkelt och mycket gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2013

Spaghetti bolognese med mozzarellasallad

Ingredienser

4 portioner

Bolognese

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
ca 500 g nötfärs
1 tsk olja
1/2 dl tomatpuré
500 g krossade tomater
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 msk kinesisk soja
salt och peppar
4 port pasta, gärna spaghetti

Mozzarellasallad

1 rödlök
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
1 msk olivolja
4 tomater
125 g mozzarella
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mozzarellan.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Kockknepet: skiva lök, tomat och mozzarella. Varva dem i ugnsfast form och gratinera i ugnen. Servera salladen och dressingen till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Susanne

2013-09-26

Vår familj är van vid lite mer kryddat, så är ni av samma sort så är mitt råd - krydda lite mera. För övrigt en lättlagad snabbrätt.

Näringsvärde per portion

Energi 2667 KJ / 639 kCal
Fett 21.8 g
Kolhydrater 64.2 g
Protein 41.7 g
Läs mer om näringsvärden