Tomat- och paprikasoppa
Denna mustiga tomat- och paprikasoppa går ofta hem hos barnen. Matig blir den med risoni, pastasorten som ser ut som ris! Men du kan även bryta spagehtti i mindre bitar.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012
Ingredienser
4 portioner
1 hackad gul lök
180 g inlagd, strimlad paprika
1 msk olivolja
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
1 l hönsbuljong
1 tsk oregano
1 tsk socker
3 dl risoni
1 kruka basilika
1 skalad vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk vatten
1 krm salt
125 g mozzarella
Gör så här
Näringsberäkningen inkluderar bröd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi-1 KJ / 563 kCal
Fett19 g
Kolhydrater75 g
Protein20 g
Kommentarer
Lättlagad. Mycket god. Mozarellan kan avvaras.
Ulla stina
2024-06-113åringen åt två stora portioner! Jättegott!
Cecilia
2017-01-30