Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomat- och paprikasoppa

Denna mustiga tomat- och paprikasoppa går ofta hem hos barnen. Matig blir den med risoni, pastasorten som ser ut som ris! Men du kan även bryta spagehtti i mindre bitar.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs hackad gul lök och inlagd, strimlad paprika i olivolja ca 5 minuter i en stor kastrull. Tillsätt krossade tomater, hönsbuljong, oregano, socker och risoni. Koka under lock tills pastan är klar.
  2. Mixa basilika, skalad vitlöksklyfta, olivolja, vatten och salt.
  3. Riv ner mozzarella i soppan.
  4. Ringla över basilikaoljan och bjud med bröd.

Näringsberäkningen inkluderar bröd.

För alla

Gör glutenfri: ersätt risoni med glutenfri specialpasta, ris, quinoa, eller bönor. Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden. Ersätt mozzarellan med t ex laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån. Välj mjölkfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden. Ersätt mozzarellan med tofu. Välj mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden. Välj pasta och bröd fritt från ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 hackad gul lök
  • 180 g inlagd, strimlad paprika
  • 1 msk olivolja
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk socker
  • 3 dl risoni
  • 1 kruka basilika
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 125 g mozzarella
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi -1 kJ / 563 kCal