Tomat- och paprikasoppa

Betyg 2.9 av 5.
19 personer har röstat
1
Tomat- och paprikasoppa

Denna mustiga tomat- och paprikasoppa går ofta hem hos barnen. Matig blir den med risoni, pastasorten som ser ut som ris! Men du kan även bryta spagehtti i mindre bitar.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Tomat- och paprikasoppa

Ingredienser

4 portioner
1   hackad gul lök
180 g  inlagd, strimlad paprika
1 msk  olivolja
2   burkar krossade tomater (à 400 g)
1 l  hönsbuljong
1 tsk  oregano
1 tsk  socker
3 dl  risoni
1   kruka basilika
1   skalad vitlöksklyfta
2 msk  olivolja
1 msk  vatten
1 krm  salt
125 g  mozzarella

För alla

Gör glutenfri: ersätt risoni med glutenfri specialpasta, ris, quinoa, eller bönor. Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden. Ersätt mozzarellan med t ex laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån. Välj mjölkfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden. Ersätt mozzarellan med tofu. Välj mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden. Välj pasta och bröd fritt från ägg.

Gör så här

Näringsberäkningen inkluderar bröd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
19 personer har röstat

Kommentar

3åringen åt två stora portioner! Jättegott!

Cecilia

2017-01-30

Näringsvärde per portion

Energi-1 KJ / 563 kCal
Fett19 g
Kolhydrater75 g
Protein20 g

Testa liknande recept

Kycklinggryta med risonipilaff
Betyg 3.6 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostfylld portabella med risotto
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tortellini med mozzarella, tomat och persilja
Betyg 3.6 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spaghetti bolognese med mozzarellasallad
Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äggröra med sparris
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minestronesoppa med ärtor
Betyg 3.1 av 5.
88 personer har röstat
Under 30 min att tillaga