Fiskgratäng till vardags
Servera supergod husmanskost till middag ikväll med detta recept på fiskgratäng. Häll din sagolika dillsmörsås på den ångkokta torsken och toppa med ost. Gratinera tills osten har fin färg och servera med krispiga morotsstavar och ris.
Ingredienser
4 portioner
1 pkt djupfryst torsk, sej eller hoki (à 600 g)
1/2 tsk salt
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl hackad dill
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven ost
4 port ris eller potatis
morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2220 KJ / 529 kCal
Fett11 g
Salt3.12 g
Kolhydrater65 g
Protein40 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Borde stå tinad djupfryst torskblock som ingrediens då troligen många kollar ingredienser, handlar och sen som jag upptäcker att den ska tinas förs. Säkert jättegod men barnen vill ha mat innan fisken tinat. Lena
Lena
2024-10-20Enkel och supergod rätt👍
Elisabeth
2024-04-10Bra recept, även god och går snabbt att göra. Har gjort den flera gånger. Kokt Potatis till och Rårivna Morötter. Marianne
Marianne
2023-12-09