Parmesan- och räkspaghetti

5
3
Parmesan- och räkspaghetti

Laga till en härligt god spagetti med parmesan och räkor. Det är enkelt, gott och tar inte alls lång tid! Du blandar spagettin tillsammans med räkorna, tomater och broccoli och strör sedan riven parmesan över - sedan är det färdigt att serveras!

Parmesan- och räkspaghetti

Ingredienser

4 portioner
360 g räkor i lake eller räkor med skal (360 g räkor i lake motsvarar 500 g räkor med skal)
4 tomater
2 msk olja
1 msk balsamvinäger
4 port spaghetti
500 g broccoli
salt och peppar
parmesan

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri spagetti och servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten och servera med mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: använd spagetti utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Danielle

2011-08-09

Jag använde mig av fryst broccoli, gick prima, sen blev det fullkornsspaghetti också prima, en burk räkor i lake. Dock tror jag på färsk pasta och färska räkor m skal. Övrigt tyckte jag smaken var god men själva maträtten var inget spec. i sig. Tyckte heller inte den var särskilt mättande. Men helt ok. :)

Sten

2010-02-26

En synnerligen god måltid och därtill lättlagad.Till och med jag, som inte villkalla mig van matlagare, klarade av att tillfredsställa hustruns krav på god mat. Eftersom vi bara var två halverade jag receptet. Det blev skruvar i stället för spaghetti och jag tror inte det gör någon stor skillnad.

Birgitta

2009-10-08

Utmärkt gott och enkelt recept. Var orolig att det inte skulle smaka tillräckligt så jag köpte olja med citronsmak, vilket blev mycket bra och använde djupfrysta skalade räkor. Råkade ha tagliatelli hemma och det passade också jättebra.

Näringsvärde per portion

Energi 2168 KJ / 518 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden