Parmesan- och räkspaghetti | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Parmesan- och räkspaghetti

Laga till en härligt god spagetti med parmesan och räkor. Det är enkelt, gott och tar inte alls lång tid! Du blandar spagettin tillsammans med räkorna, tomater och broccoli och strör sedan riven parmesan över - sedan är det färdigt att serveras!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt räkorna rinna av eller skala dem.
  2. Skär tomaterna i bitar. Blanda olja och vinäger i en skål. Vänd ner tomaterna och räkorna.
  3. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen. Bryt broccolin i buketter och låt dem koka ca 2 minuter med spagettin. Låt vattnet rinna av.
  4. Blanda tomater, räkor, spagetti och broccoli. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med riven parmesan och bröd.

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri spagetti och servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten och servera med mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: använd spagetti utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 360 g räkor i lake eller räkor med skal (360 g räkor i lake motsvarar 500 g räkor med skal)
  • 4 tomater
  • 2 msk olja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 4 port spaghetti
  • 500 g broccoli
  • salt och peppar
  • parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2168 kJ / 518 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden