Fiskfärssås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskfärssås

Gör en härlig fiskfärssås till middag idag! Låt lök och vitlök koka i tomatsås före du tillsätter vit fisk, till exempel sej. Smaka av innan du serverar med spaghetti, riven parmesanost och eventuellt lite färsk basilika på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka fisk. Skala och finhacka gul lök och vitlöksklyftor.
  2. Fräs lök och vitlök i hälften av oljan. Tillsätt färdig tomatsås. Låt såsen småkoka under lock ca 10 minuter.
  3. Fräs den hackade fisken i resten av olivoljan i högst 1 minut. Blanda ner fisken i såsen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Till servering: Servera med spagetti, riven parmesanost och gärna färsk basilika.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g vit fisk (t ex färsk eller halvtinad fryst sej)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1 burk färdig tomatsås (à 400 g)
  • salt och peppar
Till servering
  • spaghetti
  • riven parmesanost
  • färsk basilika
Lägg till i inköpslistan