Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Halstrad fjällröding med ärtpesto och hjärtsallad

Halstrad fjällröding med ärtpesto och hjärtsallad är en riktigt lyxig måltid. Rödingen halstras och steks hastigt i en panna på varje sida tills den får en fin yta och en saftig insida. Till servering finns en ärtpesto med smak av vitlök och solroskärnor samt kokt potatis och sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Koka potatisen mjuk.
  3. Ärtpesto: Skala vitlöken och mixa alla ingredienser till peston. Späd ytterligare med vatten om den blir för tjock. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strö lite salt i en stekpanna och halstra rödingen ca 1 minut på varje sida.
  5. Till servering: Skär bort roten från salladen och plocka bladen. Servera rödingen med potatisen, salladen och ärtpeston.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 300 g fjällröding
  • 400 g potatis
Ärtpesto
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl gröna ärter
  • 1/2 dl solroskärnor (saltade och rostade)
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar
Till servering
  • 1 hjärtsallad

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2665 kJ / 638 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept