Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Halstrad fjällröding med ärtpesto och hjärtsallad

Halstrad fjällröding med ärtpesto och hjärtsallad är en riktigt lyxig måltid. Rödingen halstras och steks hastigt i en panna på varje sida tills den får en fin yta och en saftig insida. Till servering finns en ärtpesto med smak av vitlök och solroskärnor samt kokt potatis och sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Koka potatisen mjuk.
  3. Ärtpesto: Skala vitlöken och mixa alla ingredienser till peston. Späd ytterligare med vatten om den blir för tjock. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strö lite salt i en stekpanna och halstra rödingen ca 1 minut på varje sida.
  5. Till servering: Skär bort roten från salladen och plocka bladen. Servera rödingen med potatisen, salladen och ärtpeston.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 300 g fjällröding
  • 400 g potatis
Ärtpesto
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl gröna ärter
  • 1/2 dl solroskärnor (saltade och rostade)
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar
Till servering
  • 1 hjärtsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2665 kJ / 638 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer