Halstrad fjällröding med ärtpesto och hjärtsallad

10
2
Halstrad fjällröding med ärtpesto och hjärtsallad

Halstrad fjällröding med ärtpesto och hjärtsallad är en riktigt lyxig måltid. Rödingen halstras och steks hastigt i en panna på varje sida tills den får en fin yta och en saftig insida. Till servering finns en ärtpesto med smak av vitlök och solroskärnor samt kokt potatis och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2015

Halstrad fjällröding med ärtpesto och hjärtsallad

Ingredienser

2 portioner
300 g fjällröding
400 g potatis

Ärtpesto

1 vitlöksklyfta
2 dl gröna ärtor
1/2 dl solroskärnor (saltade och rostade)
2 msk olivolja
2 msk vatten
salt och peppar

Till servering

1 hjärtsallad

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Redaktionen

2015-05-04

Hej Anna! Den ska ligga i frukt-&grönt disken. Annars får du prata med din butik om att de kan ta hem den till dig.

Anna

2015-05-02

Vilken delikatessmat, men var får man tag på hjärtsallad, förutom i Bistropåsen förstås??

Näringsvärde per portion

Energi 2665 KJ / 638 kCal
Fett 33 g
Salt 201 g
Kolhydrater 41 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden