Halstrad fjällröding med ärtpesto och hjärtsallad

Halstrad fjällröding med ärtpesto och hjärtsallad är en riktigt lyxig måltid. Rödingen halstras och steks hastigt i en panna på varje sida tills den får en fin yta och en saftig insida. Till servering finns en ärtpesto med smak av vitlök och solroskärnor samt kokt potatis och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2015

Ingredienser
2 portioner
300 g fjällröding
400 g potatis
Ärtpesto
1 vitlöksklyfta
2 dl gröna ärtor
1/2 dl solroskärnor (saltade och rostade)
2 msk olivolja
2 msk vatten
salt
peppar
Till servering
1 hjärtsallad
Gör så här
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2665 KJ / 638 kCal
Fett33 g
Salt2.01 g
Kolhydrater41 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Anna! Den ska ligga i frukt-&grönt disken. Annars får du prata med din butik om att de kan ta hem den till dig.
Redaktionen
2015-05-04Vilken delikatessmat, men var får man tag på hjärtsallad, förutom i Bistropåsen förstås??
Anna
2015-05-02