Fröstekt lax med ärtkräm

Betyg 3.3 av 5.
65 personer har röstat
1
Fröstekt lax med ärtkräm

Att ösa laxen med sesamfrön och solroskärnor under stekningen är ett enkelt och gott knep för att få till lite extra tuggmotstånd. Som tillbehör till den här rätten finns en färgglad ärtkräm. Där ärter, basilika, olivolja och kvarg mixas till en slät kräm. Ett tips är att späda med en skvätt vatten om den blir för tjock.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2015

Fröstekt lax med ärtkräm

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
1 msk  olivolja
1/2   förp gröna ärtor (à 500 g)
1/2   kruka basilika
1/2 dl  kvarg
salt och peppar
2   tomater
4   portionsbitar lax
2 msk  smör eller margarin
1 msk  sesamfrön
1/2 dl  solroskärnor

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd kvarg och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Smaksätt ärtkrämen med lite vitlök.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
65 personer har röstat

Kommentar

Den ser lätt lagat och smaskigt

Maria

2015-11-03

Näringsvärde per portion

Energi2556 KJ / 610 kCal
Fett30.6 g
Salt2.03 g
Kolhydrater45 g
Protein34.4 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tomatsoppa med pasta och ostkräm
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxtårta med ärtkräm
Betyg 3.1 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färskostkräm med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxbollar med soltorkade tomater
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökt lax på Brittas kavring
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rökta laxsnurror på kavring
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga