Fröstekt lax med ärtkräm
Att ösa laxen med sesamfrön och solroskärnor under stekningen är ett enkelt och gott knep för att få till lite extra tuggmotstånd. Som tillbehör till den här rätten finns en färgglad ärtkräm. Där ärter, basilika, olivolja och kvarg mixas till en slät kräm. Ett tips är att späda med en skvätt vatten om den blir för tjock.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olivolja
1/2 förp gröna ärtor (à 500 g)
1/2 kruka basilika
1/2 dl kvarg
salt
peppar
2 tomater
4 portionsbitar lax
2 msk smör eller margarin
1 msk sesamfrön
1/2 dl solroskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2556 KJ / 610 kCal
Fett30.6 g
Salt2.03 g
Kolhydrater45 g
Protein34.4 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Den ser lätt lagat och smaskigt
Maria
2015-11-03