Krämig girasole med primörer och dill
Att tillaga färsk pasta är otroligt tacksamt! Det går fort och smakerna kommer mer till sin rätt. Här är det tillbehören som kräver lite mer omsorg, då morötter och bönor steks ihop med vitlök och en sås bereds med smaker av citron. Servera girasolen med de råstekta morötterna, gräddsås och toppa med ruccola!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2019
Ingredienser
4 portioner
150 g snackmorötter
150 g haricots verts (bönor)
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk majsstärkelse
ev 1 dl kokvatten från pastan
salt
peppar
1/2 citron
2 förp färsk fylld pasta à 250 g (gärna girasole, tomat, mozzarella och basilika)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 kruka dill
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2935 KJ / 705 kCal
Fett48 g
Salt3 g
Kolhydrater52 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer