Krämig girasole med primörer och dill

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
0Klimatsmart
Krämig girasole med primörer och dill

Att tillaga färsk pasta är otroligt tacksamt! Det går fort och smakerna kommer mer till sin rätt. Här är det tillbehören som kräver lite mer omsorg, då morötter och bönor steks ihop med vitlök och en sås bereds med smaker av citron. Servera girasolen med de råstekta morötterna, gräddsås och toppa med ruccola!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2019

Krämig girasole med primörer och dill

Ingredienser

4 portioner
150 g snackmorötter
150 g haricots verts (bönor)
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk majsstärkelse
ev 1 dl kokvatten från pastan
salt
peppar
1/2 citron
2 förp färsk fylld pasta à 250 g (gärna girasole, tomat, mozzarella och basilika)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 kruka dill
65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2935 KJ / 705 kCal
Fett48 g
Salt3 g
Kolhydrater52 g
Protein17 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Schnitzel med basilikapotatis
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pancettapasta med pesto och rucola
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudlar med kycklingcurry och bönor
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Späda grönsaker i pepparrotssås med ägg
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Wokade paprikor och bönor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksstekta vaxbönor
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga