Krämig girasole med primörer och dill

6
0 Klimatsmart
Krämig girasole med primörer och dill

Att tillaga färsk pasta är otroligt tacksamt! Det går fort och smakerna kommer mer till sin rätt. Här är det tillbehören som kräver lite mer omsorg, då morötter och bönor steks ihop med vitlök och en sås bereds med smaker av citron. Servera girasolen med de råstekta morötterna, gräddsås och toppa med ruccola!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2019

Krämig girasole med primörer och dill

Ingredienser

4 portioner
150 g
snackmorötter
150 g
haricots verts
2 msk
olja
1
vitlöksklyfta
2 1/2 dl
vispgrädde
1/2 msk
majsstärkelse
ev 1 dl
kokvatten från pastan
-
salt
-
peppar
1/2
citron
2
förp färsk fylld pasta à 250 g (gärna girasole, tomat, mozzarella och basilika)
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1
kruka dill
65 g
rucola

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med mortlade fänkålsfrön eller kummin.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2935 KJ / 705 kCal
Fett 48 g
Salt 3 g
Kolhydrater 52 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept