Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Späckad älgstek

Med det här receptet på späckad älgstek lyckas du med din älgstek och får en perfekt, saftig och mör stek. Allt du behöver är älgstek, salt, peppar och späckskivor som du täcker steken med och tillagar sedan i gryta på spisen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är ej provlagat av Buffé Köket.

  1. Späckad älgstek steks i gryta på spisen. Med dagens induktionshällar och gasspisar går det att få jämn temperatur och säker tillagning.
  2. Man späcker köttet med tunna späckskivor, saltar och pepprar, bryner runt om och steker i gryta på spisen. Späckningen, stekning under lock, samt att man öser ofta, ger ett mört och inte så torrt kött. Innertemperaturen är också lätt att få som man vill ha den med dagens digitaltermometrar.

Ingredienser

  • älgstek
  • späckskivor
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer