Tagine med lamm, oliver och syltlök
En tagine som är rik på ingredienser och kommer att ge dina smaklökar en fantastisk smakupplevelse. Mört lamm, oliver och syltlök kokas i grytan tillsammans med bland annat ingefära, bombay chutney och kapris. Kryddig och underbar!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008
Ingredienser
6 portioner
1 kg grytbitar av lamm
1 hel vitlök i klyftor
1 burk urkärnade svarta oliver (à ca 350 g)
1 dl syltlök
1/2 dl bombay chutney
1/2 dl ketjap manis (söt soja)
4 msk kapris
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen ingefära
750 ml rött vin (gärna fruktigt)
ev majsstärkelse
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kul ingredienser! Men jag hade i lite gul lök, plommon och lite soltorkade tomater Ovanpå det brynta köket lade jag först stickor av Persilje-rot och ovanpå det ganska många cm-tjocka Potatis skivor som ett "lock". Fick iden med potatis ifrån en kul Sahara-utflykt en gång. Tog lägre temperatur och då förstås längre tid. Åke
Åke
2022-11-08Enkelt att laga och mycket gott. Jag uteslöt kapris. Grytan är lite för söt i smaken, tycker jag. Jag tar nog gul lök istället för syltlök nästa gång för att det inte ska bli så sött. Eventuellt får någon av de andra söta ingredienserna minskas ner också. Grytan är lite odryg så jag ska prova att tillsätta morötter eller andra rotfrukter nästa gång.
Sofia
2008-11-24