Asiatisk carbonara
Dags att levla upp en vardagsklassiker! Vi behåller den salta baconen, men tillsätter broccoloco, sesamfrön, salladslök och ketjap manis för att addera lite asiatiska influencer till rätten. Vi lovar, du kommer inte bli besviken över resultatet!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2020
Ingredienser
4 portioner
1/2 påse salladslök (à 125 g)
400 g broccoloco
4 port pasta (gärna tagliatelle)
2 förp klippt bacon (à 140 g)
1 msk sesamfrö
1 dl vatten
2 tsk majsstärkelse
125 ml ketjap manis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2659 KJ / 636 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater70 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Använde vanlig broccoli, japansk soya och vetemjöl istället för broccolocco, ketjap manis och majsstärkelse! Det blev jättegott.
Sofia
2021-09-21Jag, min fru och vår dotter 7 år tyckte rätten var jättegod, om än lite annorlunda.
Per alexander
2020-09-15Jag är en person som äter allt, jag klagar inte och tycker ändå det mesta är gott. Men, detta vad inte ens ätbart. Denna smak och kombination känns verkligen helt fel. Rekommenderar inte detta till någon!
Amanda
2020-09-08Hej Amanda! Vad tråkigt att höra men hoppas att du tyckte om de andra rätterna i veckans kasse! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-09-09