Sötsur kinagryta

Underbart god sötsur kinagryta med morötter, paprika, ananas, quorn, chilifrukt och tomatpuré. Till soppan serverar du kokt ris och strimlade salladslökar. En god och mättande middag med inspiration från Kina.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Ingredienser
4 portioner
3 dl ris
1 gul lök
2 morötter
1 paprika
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 liten burk ananasringar (à 227 g) + spadet
1 påse tinade, frysta quornbitar (à 300 g)
4 msk majsstärkelse (Maizena)
3 dl vatten
2 msk kinesisk soja
2 msk vitvinsvinäger
1 1/2 msk tomatpuré
2 msk konc grönsaksfond
1/2 tsk salt
2 strimlade salladslökar
Gör så här
00:03:00
00:03:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1817 KJ / 434 kCal
Fett3 g
Salt3 g
Kolhydrater90 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inte alls dum och ska nog testa kyckling som är skrivet nedan, men quorn är ett bra alternativ när man vill äta vegetariskt. För vår del kan man minska lite mer när man vill ha halva receptet.
Jan
2024-12-30Underbart god.
Micki
2024-02-06Super god fast jag bytte qorn till kyckling
Ann-christin
2020-03-24