Underbart god sötsur kinagryta med morötter, paprika, ananas, quorn, chilifrukt och tomatpuré. Till soppan serverar du kokt ris och strimlade salladslökar. En god och mättande middag med inspiration från Kina.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, men gluten hanteras i produktionsanläggningen för quorn. Innehåller ägg.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Super god fast jag bytte qorn till kyckling
Ann-christin
2020-03-24Hej gjorde grytan och den blev go med lite"smak stark". Jag antar att det är japansk soja inte kinesiskt som man ska använda. Tycker det borde stå i receptet :)
Anita
2019-05-08Hej Anita! Vi har använt kinesisk soja och ber om ursäkt att det ej var förtydligat. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-05-20Vet inte om jag missat något i receptet alternativt att spadet från den ananas jag använde inte innehåller så mycket socker, men jag tycker att originalreceptet gav en mycket syrlig gryta. Inte alls vad jag hade väntat mig. Om du, som jag, väntar dig en söt/sur gryta är tipset ovan att rekommendera. Jag valde att tillsätta 1-2 msk socker till varje msk soja/vinäger.
Charlotta
2014-02-02