Sötsur kinagryta
Underbart god sötsur kinagryta med morötter, paprika, ananas, quorn, chilifrukt och tomatpuré. Till soppan serverar du kokt ris och strimlade salladslökar. En god och mättande middag med inspiration från Kina.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009
Ingredienser
4 portioner
3 dl ris
1 gul lök
2 morötter
1 paprika
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 liten burk ananasringar (à 227 g) + spadet
1 påse tinade, frysta quornbitar (à 300 g)
4 msk majsstärkelse (Maizena)
3 dl vatten
2 msk kinesisk soja
2 msk vitvinsvinäger
1 1/2 msk tomatpuré
2 msk konc grönsaksfond
1/2 tsk salt
2 strimlade salladslökar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1817 KJ / 434 kCal
Fett3 g
Salt3 g
Kolhydrater90 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Underbart god.
Micki
2024-02-06Super god fast jag bytte qorn till kyckling
Ann-christin
2020-03-24Hej gjorde grytan och den blev go med lite"smak stark". Jag antar att det är japansk soja inte kinesiskt som man ska använda. Tycker det borde stå i receptet :)
Anita
2019-05-08Hej Anita! Vi har använt kinesisk soja och ber om ursäkt att det ej var förtydligat. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-05-20