Sötsur kinagryta

Betyg 3.4 av 5.74 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Sötsur kinagryta

Underbart god sötsur kinagryta med morötter, paprika, ananas, quorn, chilifrukt och tomatpuré. Till soppan serverar du kokt ris och strimlade salladslökar. En god och mättande middag med inspiration från Kina.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Sötsur kinagryta

Ingredienser

4 portioner
3 dl ris
1 gul lök
2 morötter
1 paprika
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 liten burk ananasringar (à 227 g) + spadet
1 påse tinade, frysta quornbitar (à 300 g)
4 msk majsstärkelse (Maizena)
3 dl vatten
2 msk kinesisk soja
2 msk vitvinsvinäger
1 1/2 msk tomatpuré
2 msk konc grönsaksfond
1/2 tsk salt
2 strimlade salladslökar

Gör så här

00:03:00
00:03:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Inte alls dum och ska nog testa kyckling som är skrivet nedan, men quorn är ett bra alternativ när man vill äta vegetariskt. För vår del kan man minska lite mer när man vill ha halva receptet.

    Jan

  • Underbart god.

    Micki

  • Super god fast jag bytte qorn till kyckling

    Ann-christin

  • Hej gjorde grytan och den blev go med lite"smak stark". Jag antar att det är japansk soja inte kinesiskt som man ska använda. Tycker det borde stå i receptet :)

    Anita

    Hej Anita! Vi har använt kinesisk soja och ber om ursäkt att det ej var förtydligat. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Vet inte om jag missat något i receptet alternativt att spadet från den ananas jag använde inte innehåller så mycket socker, men jag tycker att originalreceptet gav en mycket syrlig gryta. Inte alls vad jag hade väntat mig. Om du, som jag, väntar dig en söt/sur gryta är tipset ovan att rekommendera. Jag valde att tillsätta 1-2 msk socker till varje msk soja/vinäger.

    Charlotta

  • Mycket omtyckt gryta hemma hos oss. Vi har dock bytt ut qourn och grönsaksfond mot kyckling och kycklingfond.

    Emelie

  • Mycket god gryta. Qourn fungerade utmärkt men kan säkerligen ersättas av kikärtor eller annan god baljväxt.

    Emelie

  • Helt ok med en hel chilifrukt+vattenkastanjer i. Vi valde också bort qournen och använde fläskkött istället. Funkade utmärkt.

    Josefin

  • Första gången jag åt quorn och det var helt okej men de smakade inte så mycket. Ska ha i kyckling nästa gång och lite mer chili, hade en hel nu men ska nog ta ännu mer.

    Sara

  • Jättegod gryta! Ersatte dock fonden med en buljongtärning istället samt tog en hel chili. Smakar lika gott som när man äter ute.

    Liselott

Näringsvärde per portion

Energi1817 KJ / 434 kCal
Fett3 g
Salt3 g
Kolhydrater90 g
Protein17 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Quorn med dillsås
    Betyg 4.1 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Quorn- och couscouswok
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Quornwok med nötter och chilisås
    Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kinesisk gryta
    Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kyckling i sötsur sås
    Betyg 3 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Quorn med skogssvamp och spenat
    Betyg 3.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad