Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kinesisk gryta

Smakfull och utsökt gryta inspirerad av de kinesiska köket. Kinesisk gryta innehåller smaksättare som ananas, kardemumma och ingefära samt mättande ingredienser som skinka och paprika. Servera grytan med ris och en blandsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla skinkan. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Koka upp ananasjuice, vinäger, soja, kardemumma och ingefära i en kastrull. Lägg i löken och låt koka någon minut. Lägg i köttet och paprikan och låt grytan koka ca 10 min.
  2. Blanda potatismjöl med vatten. Häll i redningen och låt grytan koka upp. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Skär ananasringarna i bitar och blanda ner i grytan strax före servering. Servera med ris och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk skinka (eller picnicbog)
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 1 burk ananasringar (à 550 g)
  • ca 2 dl ananasjuice (från burk med ananasringar)
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk soja
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer