Kinesisk gryta
Smakfull och utsökt gryta inspirerad av de kinesiska köket. Kinesisk gryta innehåller smaksättare som ananas, kardemumma och ingefära samt mättande ingredienser som skinka och paprika. Servera grytan med ris och en blandsallad.
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk skinka (eller picnicbog)
1 gul lök
1 paprika
1 burk ananasringar (à 550 g)
ca 2 dl ananasjuice (från burk med ananasringar)
1 msk vinäger
1 msk soja
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
2 tsk potatismjöl
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt god och lättlagad gryta. Det går även bra med apelsinjuice istället för ananasjuicen.
Charlotta
2010-01-28Hela familjen tyckte om denna grytan även våran kräsna tonåring. Jag tog i buljongtärning och 1 msk tomatpure
Gunilla
2006-10-12Den här grytan är lättlagad och mycket god med fin sötsur smak på såsen.
Viola
2004-12-08