Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sötsur fläskfilé med ris

Populär retro-klassiker; fläskfilé i sötsur sås med ris. Kinesisk köttgryta med ananas, vitlök, ingefära och paprika som givning beståndsdelar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa och strimla köttet.
  2. Skala och skär löken i tunna strimlor. Kärna ur och finhacka den spanska pepparen. Skala och riv vitlök och ingefära. Hacka ananasen. Kärna ur och strimla paprika och sockerärterna.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Salta, peppra och bryn köttet i hälften av oljan i en stor stekpanna. Lägg åt sidan.
  5. Fräs lök, spansk peppar, vitlök, ingefära och paprika i resten av oljan i stekpannan. Vänd ner köttet.
  6. Blanda vatten, tomatpuré, socker, vinäger, ananasspad och majsstärkelse. Häll det över köttet och låt puttra ihop ca 3 minuter. Vänd ner sockerärter och ananas.
  7. Servera med nykokt ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1/2 spansk peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk finriven ingefära
  • 2 ananasringar
  • 1 röd paprika
  • 75 g sockerärtor
  • 4 portioner ris gärna basmati
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl ananasspad
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2072 kJ / 495 kCal