Sötsur fläskytterfilé med ris
Mycket aptitlig rätt med fläskytterfilé som för smaklökarna till Asien! Med råvaror som fläskytterfilé, lök, ingefära, paprika, pak choi och sambal oelek blir det svårt att misslyckas och den sötsura såsen har en behaglig blandning av sötma och syrlighet. Avnjut den sötsura fläskytterfilén tillsammans med nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2013
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g fläskytterfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk finriven ingefära
2 röda paprikor
250 g pak choi
4 port ris, gärna basmatiris
2 msk olja
salt
peppar
2 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 msk strösocker
1/2 tsk sambal oelek
2 msk vitvinsvinäger
1 msk majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1941 KJ / 464 kCal
Fett9.1 g
Kolhydrater62.6 g
Protein30.3 g
Kommentarer
Mycket enkel att göra. Jag hade dock i ca 1,5 tsk sambal så blev såsen lite mer smakrik :)
Matilda
2023-11-26En kanon rätt, tycker jag. Snabbt och enkel. Kommer jag göra flera gånger.
Thomas
2023-04-09Måste nog säga att detta var ett bottennapp. Inte mycket smak och vattnis sås. Dubblade ändå nästan ingefäran och sambal.. barnen gillar nog det
Adam
2022-06-17