Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sötsur fläskytterfilé med ris

Mycket aptitlig rätt med fläskytterfilé som för smaklökarna till Asien! Med råvaror som fläskytterfilé, lök, ingefära, paprika, pak choi och sambal oelek blir det svårt att misslyckas och den sötsura såsen har en behaglig blandning av sötma och syrlighet. Avnjut den sötsura fläskytterfilén tillsammans med nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa och strimla köttet.
  2. Skala lök, vitlök och ingefära. Skär löken i tunna strimlor. Riv vitlöken och ingefäran. Dela och kärna ur paprikan, strimla den och pak choi.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Bryn köttet i hälften av oljan i en stor stekpanna krydda med salt och peppar. Lägg det på en tallrik.
  5. Fräs lök, vitlök, ingefära, paprika och pak choi i resten av oljan i stekpannan. Vänd ner köttet.
  6. Blanda vatten, tomatpuré, socker, sambal oelek, vinäger och majsstärkelse. Häll det över köttet och låt puttra ihop ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med nykokt ris.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g fläskytterfilé
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk finriven ingefära
  • 2 röda paprikor
  • 250 g pak choi
  • 4 port ris, gärna basmatiris
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk maizena majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1941 kJ / 464 kCal