Peters snabb-kimchi

7
3
Peters snabb-kimchi

Denna snabblagade kimchi är en mycket förenklad variant av den koreanska kryddiga nationalrätten. Snabb kimchi kan göras på pak choi eller salladskål. Smaker ges därtill ifrån purjolök, ingefära, sambal oelek och så vitlök förstås. Snabb kimchi är ett smakrikt tillbehör som passar till rätter på alltifrån kött till fisk, fågel och skaldjur.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2012

Peters snabb-kimchi

Ingredienser

6 portioner
1 kg pak choi eller salladskål
1 liten purjolök (à ca 150 g)
2 vitlöksklyftor
1 msk finriven ingefära
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk matolja
2 tsk socker
1 tsk salt
2 msk sambal oelek

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Céline

2021-09-17

Hej. Jag undrar om man kan använda fisksås istället för vitvinsvinäger och matolja.

Barbro

2018-10-02

Hur länge kan man spara den i kylskåp .

Redaktionen ICAse

2018-10-03

Hej! Några dagar i kylskåp klarar den. Hälsningar Michelle

Anette

2016-07-18

Det går jättebra att använda vitkål också.