Peters snabb-kimchi

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
3
Peters snabb-kimchi

Denna snabblagade kimchi är en mycket förenklad variant av den koreanska kryddiga nationalrätten. Snabb kimchi kan göras på pak choi eller salladskål. Smaker ges därtill ifrån purjolök, ingefära, sambal oelek och så vitlök förstås. Snabb kimchi är ett smakrikt tillbehör som passar till rätter på alltifrån kött till fisk, fågel och skaldjur.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2012

Peters snabb-kimchi

Ingredienser

6 portioner
1 kg pak choi eller salladskål
1 liten purjolök (à ca 150 g)
2 vitlöksklyftor
1 msk finriven ingefära
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk matolja
2 tsk socker
1 tsk salt
2 msk sambal oelek

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Hej. Jag undrar om man kan använda fisksås istället för vitvinsvinäger och matolja.

Céline

2021-09-17

Hur länge kan man spara den i kylskåp .

Barbro

2018-10-02

Hej! Några dagar i kylskåp klarar den. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-10-03

Det går jättebra att använda vitkål också.

Anette

2016-07-18

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Sojamarinerad tofu med vaxbönor och pak choi
Betyg 1.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kimchi på pak choi
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lövbiff teriyaki med pak choi och lime
Betyg 3.9 av 5.
234 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pork Yakiniku
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lövbiff teriyaki med snabbkimchi
Betyg 4.5 av 5.
62 personer har röstat
Under 45 min att tillaga