Peters snabb-kimchi
Denna snabblagade kimchi är en mycket förenklad variant av den koreanska kryddiga nationalrätten. Snabb kimchi kan göras på pak choi eller salladskål. Smaker ges därtill ifrån purjolök, ingefära, sambal oelek och så vitlök förstås. Snabb kimchi är ett smakrikt tillbehör som passar till rätter på alltifrån kött till fisk, fågel och skaldjur.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2012
Ingredienser
6 portioner
1 kg pak choi eller salladskål
1 liten purjolök (à ca 150 g)
2 vitlöksklyftor
1 msk finriven ingefära
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk matolja
2 tsk socker
1 tsk salt
2 msk sambal oelek
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej. Jag undrar om man kan använda fisksås istället för vitvinsvinäger och matolja.
Céline
2021-09-17Hur länge kan man spara den i kylskåp .
Barbro
2018-10-02Hej! Några dagar i kylskåp klarar den. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-10-03Det går jättebra att använda vitkål också.
Anette
2016-07-18