Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Peters snabb-kimchi

Denna snabblagade kimchi är en mycket förenklad variant av den koreanska kryddiga nationalrätten. Snabb kimchi kan göras på pak choi eller salladskål. Smaker ges därtill ifrån purjolök, ingefära, sambal oelek och så vitlök förstås. Snabb kimchi är ett smakrikt tillbehör som passar till rätter på alltifrån kött till fisk, fågel och skaldjur.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och strimla pak choi och purjolök.
  2. Skala och finriv vitlöken. Blanda vitlök med ingefära och kålen.
  3. Tillsätt vinäger, olja, socker, salt och sambal oelek. Blanda väl.
  4. Låt kimchin stå minst 15 minuter före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg pak choi eller salladskål
  • 1 liten purjolök (à ca 150 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk matolja
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk sambal oelek

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer