Sallad med strimlad fläskytterfilé, papaya, lime, mynta och jordnötter

7
1
Sallad med strimlad fläskytterfilé, papaya, lime, mynta och jordnötter

Marinerad fläskytterfilé i en sallad med papaya och jordnötter, det har dina gäster kanske inte provat förut. Kanske inte du själv heller? Ett exotiskt och spännande salladsrecept med asiatiska tendenser.

Skriv ut
Sallad med strimlad fläskytterfilé, papaya, lime, mynta och jordnötter

Ingredienser

4 portioner

Papayasallad

250 g
frysta sojabönor
2
pak choi
1
papaya
1
gurka
125 g
salladslök
1
kruka mynta

Fläskytterfilé

3
stjärnanis (hela stjärnanisblommor)
1 tsk
salt
1/2 tsk
grovmald svartpeppar
ca 600 g
fläskytterfilé (gärna rapsgris)
1 msk
olja

Marinad

2
vitlöksklyftor
2 msk
riven färsk ingefära
2
grön chili
4 msk
färskpressad limesaft (4 msk motsvarar saft från ca 2 stora lime)
2 msk
råsocker
2 tsk
fisksås
3 msk
olja

Topping

2 dl
rostade jordnötter

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Över 60 minuter

Gör så här

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Cecilia

6/5/2017

Supergott! Kommer göra fler gånger!!!

Testa liknande recept