Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sallad med strimlad fläskytterfilé, papaya, lime, mynta och jordnötter

Marinerad fläskytterfilé i en sallad med papaya och jordnötter, det har dina gäster kanske inte provat förut. Kanske inte du själv heller? Ett exotiskt och spännande salladsrecept med asiatiska tendenser.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

  1. Tina sojabönorna.
  2. Sätt ugnen på 150˚C.
  3. Fläskytterfilé: Mortla stjärnanisen fint och blanda med salt och peppar.
  4. Gnid in köttet med kryddblandningen. Bryn det i oljan. Lägg köttet i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen tills köttets innertemperatur är 72°C, ca 30 minuter.
  5. Marinad: Skala och riv vitlöken och ingefäran. Dela, kärna ur och strimla chilin. Pressa limen. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg det stekta köttet i marinaden, låt det ligga tills det blir kallt, vänd då och då.
  6. Papayasallad: Ansa och strimla pak choi. Skala, kärna ur och skiva papayan. Dela gurkan på längden, kärna ur och skär den i halvmånar. Ansa och strimla salladslöken fint. Hacka myntan.
  7. Topping: Mortla jordnötterna så de blir finkrossade.
  8. Skiva köttet tunt och blanda med grönsakerna till papayasalladen, mynta och marinad.
  9. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med jordnötter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Papayasallad
  • 250 g frysta sojabönor
  • 2 pak choi
  • 1 papaya
  • 1 gurka
  • 125 g salladslök
  • 1 kruka mynta
Fläskytterfilé
  • 3 stjärnanis
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmald svartpeppar
  • ca 600 g fläskytterfilé (gärna rapsgris)
  • 1 msk olja
Marinad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 grön chili
  • 4 msk färskpressad limesaft (4 msk motsvarar saft från ca 2 stora lime)
  • 2 msk råsocker
  • 2 tsk fisksås
  • 3 msk olja
Topping
  • 2 dl rostade jordnötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?