Sallad med strimlad fläskytterfilé, papaya, lime, mynta och jordnötter

8
2
Sallad med strimlad fläskytterfilé, papaya, lime, mynta och jordnötter

Marinerad fläskytterfilé i en sallad med papaya och jordnötter, det har dina gäster kanske inte provat förut. Kanske inte du själv heller? Ett exotiskt och spännande salladsrecept med asiatiska tendenser.

Sallad med strimlad fläskytterfilé, papaya, lime, mynta och jordnötter

Ingredienser

4 portioner

Papayasallad

250 g frysta sojabönor
2 pak choi
1 papaya
1 gurka
125 g salladslök
1 kruka mynta

Fläskytterfilé

3 stjärnanis (hela stjärnanisblommor)
1 tsk salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar
ca 600 g fläskytterfilé (gärna rapsgris)
1 msk olja

Marinad

2 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
2 grön chili
4 msk färskpressad limesaft (4 msk motsvarar saft från ca 2 stora lime)
2 msk råsocker
2 tsk fisksås
3 msk olja

Topping

2 dl rostade jordnötter

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Johanna

2021-07-05

Supergott!!

Cecilia

2017-06-05

Supergott! Kommer göra fler gånger!!!