Sallad med strimlad fläskytterfilé, papaya, lime, mynta och jordnötter

Marinerad fläskytterfilé i en sallad med papaya och jordnötter, det har dina gäster kanske inte provat förut. Kanske inte du själv heller? Ett exotiskt och spännande salladsrecept med asiatiska tendenser.

Ingredienser
4 portioner
Papayasallad
250 g frysta sojabönor
2 pak choi
1 papaya
1 gurka
125 g salladslök
1 kruka mynta
Fläskytterfilé
3 stjärnanis (hela stjärnanisblommor)
1 tsk salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar
ca 600 g fläskytterfilé (gärna rapsgris)
1 msk olja
Marinad
2 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
2 grön chili
4 msk färskpressad limesaft (4 msk motsvarar saft från ca 2 stora lime)
2 msk råsocker
2 tsk fisksås
3 msk olja
Topping
2 dl rostade jordnötter
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här är ett av våra favoritrecept! Har lagat måååånga gånger men hoppar över myntan,
Karina
2022-06-12Supergott!!
Johanna
2021-07-05Supergott! Kommer göra fler gånger!!!
Cecilia
2017-06-05