Sallad med strimlad fläskytterfilé, papaya, lime, mynta och jordnötter
Marinerad fläskytterfilé i en sallad med papaya och jordnötter, det har dina gäster kanske inte provat förut. Kanske inte du själv heller? Ett exotiskt och spännande salladsrecept med asiatiska tendenser.
Ingredienser
4 portioner
Papayasallad
250 g frysta sojabönor
2 pak choi
1 papaya
1 gurka
125 g salladslök
1 kruka mynta
Fläskytterfilé
3 stjärnanis (hela stjärnanisblommor)
1 tsk salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar
ca 600 g fläskytterfilé (gärna rapsgris)
1 msk olja
Marinad
2 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
2 grön chili
4 msk färskpressad limesaft (4 msk motsvarar saft från ca 2 stora lime)
2 msk råsocker
2 tsk fisksås
3 msk olja
Topping
2 dl rostade jordnötter
Gör så här
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Valde bort sojabönorna och chilin men det smakade väldigt gott ändå. Min lokala Ica hade inte papaya så tog mango istället. Oerhört lätt att svänga ihop.
Linda
2024-04-09Det här är ett av våra favoritrecept! Har lagat måååånga gånger men hoppar över myntan,
Karina
2022-06-12Supergott!!
Johanna
2021-07-05