Hoisinglacerad tofu med broccoli och chili
Med smak av Asien tar denna tilltalande tofu plats på tallriken. Hett möter sött då hoisinsås blandas med broccoli, tunt skivad salladslök och finhackad chili. Den runda söta smaken från den glaserade tofun gör sig fint med det nykokta riset. Toppa med sesamfrön och ärtskott så blir måltiden fulländad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna råris)
250 g broccoli
2 förp naturell tofu (à 270 g)
1 påse salladslök (à 125 g)
1 röd chili
2 msk sesamfrö
1 msk olja
2 dl hoisinsås
salt
peppar
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1957 KJ / 467 kCal
Fett15.3 g
Salt2.96 g
Kolhydrater56.6 g
Protein20.7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Åsa! Märkligt men gott! Broccolin blir rätt mycket eftersom du även ska skiva ned stammarna. Först hade du hällt i sås i grönsakerna i punkt 6 och sen resten av såsen i tofun i punkt 7. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-03-16Hej Peter! Tack för din uppmärksamhet! Vi håller på och stämmer av detta med leverantören. Det är inte så enkelt som att om det står ”vetemjöl” så ingår gluten. Vetemjöl kan vara ett processhjälpmedel som ingår i sojabönspastan som i sin tur ingår i hoisinsåsen. Glutenhalten i definieras som följande: Högst 20 ppm = glutenfri Högst 100 ppm = mycket låg glutenhalt Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-03-16En alldeles för söt rätt och det enda som var lite krispigt var broccolin. Tofu är verkligen inte vår grej 2 vuxna som ojar sig och kastar maten som blev kvar, mycket synd.
Olof
2016-03-10