Sötpotatissoppa med jordnötssmör
En krämig och värmande vegansk soppa med smak av sötpotatis, kokosmjölk och jordnötssmör går hem hos både stora och små! Servera den ljuvliga soppan med lime, kokosgrädde och bröd. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019
Ingredienser
4 portioner
Redan färdigt
1/4 sats rostad sötpotatis, potatis och lök (se länk i steg 1)
1/3 sats snabbpicklad chili (se länk i steg 3)
Tillsätt
3 msk konc grönsaksfond
ca 8 dl vatten
1 burk kokosgrädde (à 400 ml)
2 msk färskpressad limejuice
1 dl osötad jordnötssmör (gärna crunchy)
1 tsk finrivet limeskal
bröd till servering
Gör så här
Söndagspreppen är ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lade till fräst/tillagad fläskytterfile i bitar när soppan var klar för att göra den mer mättande. Det behövdes inga stora mängder, men blev jätte gott.
Anna
2024-08-24Jättegod. 4 portioner räcker dock till 6 personer, särskilt om man har bröd till. Mums!
Julia
2024-03-25Jag tycker soppan var jättegod. Men man ska nog vara försiktig med jordnötssmöret. Jag hade i 1 msk och det räckte gott och väl för min smak.
Erik
2024-02-04