Sötpotatissoppa med jordnötssmör

19
8
Sötpotatissoppa med jordnötssmör

En krämig och värmande vegansk soppa med smak av sötpotatis, kokosmjölk och jordnötssmör går hem hos både stora och små! Servera den ljuvliga soppan med lime, kokosgrädde och bröd. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019

Sötpotatissoppa med jordnötssmör

Ingredienser

4 portioner

Redan färdigt

1/4 sats rostad sötpotatis, potatis och lök (se länk i steg 1)
1/3 sats snabbpicklad chili (se länk i steg 3)

Tillsätt

3 msk konc grönsaksfond
ca 8 dl vatten
1 burk kokosgrädde (à 400 ml)
2 msk färskpressad limejuice
1 dl osötad jordnötssmör (gärna crunchy)
1 tsk finrivet limeskal
bröd till servering

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden och brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Söndagspreppen är ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Lena

2021-11-15

Skall skalet vara kvar på potatisen när man har den till soppan?

Cecilia

2021-05-30

Väldigt god och mustig soppa som funkar perfekt när man har veganer på besök. Den blev väldigt krämig och tjock vilket jag gillar. Kanske ännu mer lime nästa gång!

Anna

2021-03-31

Mums vad gott! Blev toppen med att rosta potatisen innan! Piggar upp med lime och jordnötssmör i. Jätte gott! Jag bakade ICAs egna majsbröd till. Mums att doppa! Kommer göra igen!