ÖVER 60 MIN |

Sötpotatissoppa med jordnötssmör

En krämig och värmande vegansk soppa med smak av sötpotatis, kokosmjölk och jordnötssmör går hem hos både stora och små! Servera den ljuvliga soppan med lime, kokosgrädde och bröd. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Söndagspreppen är ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Koka upp Rostad sötpotatis, potatis och lök  med grönsaksfond och vatten i en kastrull.
  2. Vispa ihop kokosgrädden och lägg undan 1/3-del. Häll resten i soppan. Koka ca 5 minuter och mixa soppan slät. Späd med mer vatten om soppan blir för tjock.
  3. Rör ner jordnötssmör och limejuice i soppan.
  4. Toppa soppan med limeskal och Snabbpicklad chili och ringla över kokosgrädden. Servera gärna med bröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden och brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Redan färdigt
  • 1/4 sats rostad sötpotatis, potatis och lök (se länk i steg 1)
  • 1/3 sats snabbpicklad chili (se länk i steg 3)
Tillsätt
  • 3 msk konc grönsaksfond
  • ca 8 dl vatten
  • 1 burk kokosgrädde (à 400 ml)
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 dl osötad jordnötssmör (gärna crunchy)
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • bröd till servering