UNDER 60 MIN | Medel

Jordnötskrisp med kokos

Ge bort små flingfrasiga jordnötspussar till någon du tycker om. Snickerskaka är ett annat namn på godiset som är en perfekt blandning av cornflakes, jordnötssmör och kokos toppat med smält choklad.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm sirap och socker i en kastrull tills det smälter ihop.
  2. Rör ner kokos, jordnötssmör, vaniljsocker och sist cornflakes. Blanda ordentligt så att flingorna smular sönder lite. 
  3. Bred ut smeten i en form, ca 20x30 cm (för ca 30 bitar). Låt svalna i kylskåp. 
  4. Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i mikron. Bred ut den över kakan. Ställ i kylen.
  5. Skär i bitar när chokladen har stelnat.

För alla

Kontrollera noga innehållet i jordnätsmöret.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria cornflakes.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjälkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Tips

Gör en sprits av smörpapper och ”skriv” på jordnötspussarna med smält choklad.

Ingredienser

Portioner: ca 30 bitar
  • 1 dl sirap
  • 1 dl socker
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 burk jordnötssmör (à 225 g)
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 l corn flakes
  • 200 g mjölkchoklad