Lyxig snickerskaka
Krämigt jordnötssmör tillsammans med en fyllig chokladsmak blir en svårslagen kombo i denna maffiga kaka. Skär upp i tårtbitar eller i mindre rutor. Ett alternativ för veganer och perfekt som ett lite hälsosammare fika eller som mumsigt lördagsgodis.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
10 portioner
100 g valnötter
12 dadlar
1/2 dl havregryn
1/2 dl kakao
ev 1 msk vatten
kakao och salta, hackade jordnötter till garnering
Fyllning
1 dl jordnötssmör
1 dl havregryn
2 msk agavesirap
3/4 dl vatten
1 krm flingsalt
Chokladglasyr
1/2 dl kokosolja
1 1/2 msk agavesirap
1/2 dl kakao
1 krm flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi905 KJ / 216 kCal
Fett6 g
Salt0.49 g
Kolhydrater15 g
Protein6 g
Kommentarer
Kan jag ta solrosfrön istället för valnötter? Tål inte nötter
Lisbeth
2023-04-14Hej Lisbeth! Det är tyvärr inget vi har provlagat och vet därför inte om det blir bra. Om du vågar testa så kommentera gärna här igen och berätta hur det blev! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-04-18Jag skulle vilja ha recept med dadlar dock glutenfritt
Kisha
2021-09-26Går jättebra att frysa.Mumsigare kan de inte bli;) En klick grädde el glass till för den som vill ha de lite onyttigare;)
Anneli
2020-09-19