ÖVER 60 MIN | Medel

Lyxig snickerskaka

Krämigt jordnötssmör tillsammans med en fyllig chokladsmak blir en svårslagen kombo i denna maffiga kaka. Skär upp i tårtbitar eller i mindre rutor. Ett alternativ för veganer och perfekt som ett lite hälsosammare fika eller som mumsigt lördagsgodis.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa valnötter, dadlar, havregryn, kakao och ev vatten till en smidig smet.
  2. Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant, ca 10 x 35 cm.
  3. Fyllning: Mixa jordnötssmör, havregryn, agavesirap, vatten och flingsalt till en krämig röra. Bred den över bottnen.
  4. Chokladglasyr: Smält kokosoljan i en liten kastrull. Låt svalna. Blanda med agavesirap, kakao och flingsalt. Rör till en slät glasyr.
  5. Häll chokladglasyren över kakan. Ställ i kylen och låt stelna.
  6. Garnera kakan med pudrad kakao och hackade jordnötter strax före servering.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 100 g valnötter
  • 12 dadlar
  • 1/2 dl havregryn
  • 1/2 dl kakao
  • ev 1 msk vatten
  • kakao och salta, hackade jordnötter till garnering
Fyllning
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk agavesirap
  • 3/4 dl vatten
  • 1 krm flingsalt
Chokladglasyr
  • 1/2 dl kokosolja
  • 1 1/2 msk agavesirap
  • 1/2 dl kakao
  • 1 krm flingsalt

Näringsvärde
Per portion

Energi 905 kJ / 216 kCal