Glass med fryst mango, kokoskolasås och jordnötter

Denna dessert med vaniljglass och riven, fryst mango som serveras med kokoskolasås och jordnötter är den perfekta kombinationen av smakerna sött och salt och texturerna knaprigt och krämigt!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2024

Ingredienser
4 portioner
1 mogen färsk mango
Kolasås
1 förp kokosgrädde (à 200 ml)
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 krm salt
1 dl rostade salta jordnötter
ca 1 förp vaniljglass (à 1/2 liter)
1 msk rostade svarta och vita sesamfrön
Gör så här
06:00:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2138 KJ / 512 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater61 g
Protein8 g
Kommentarer
Det här receptet var fantastiskt gott! Sött, krämigt, fruktigt och sedan de salta nötterna på toppen.
Cecilia
2025-01-01Gör man inte glassen av mangon? Eller skall man köpa vaniljglass utöver ovan recept?
Lotta
2024-12-18Hej Lotta och Elina! Vi har nu försökt förtydliga ingrediensen att det är färdig vaniljglass. Man toppar alltså glassen med en hemmagjord kolasås och riven mango som man fryst in i stora bitar. Hoppas det blev enklare att följa receptet nu. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-12-18Behöver inte glassen frysas?
Elina
2024-12-16