Med färdigmarinerade kycklingspett går det att få middagen klar på nolltid! Stek eller ugnsgrilla de smakrika kycklingspetten och servera med en sallad på rostad sötpotatis och krämig chilimajonnäs.
Kontrollera noga innehållet i kycklingspetten, majonnäsen och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Erik
2022-01-08Mums! Använde ICAs färdiga kycklingspett med BBQ-glaze (men hällde inte på glazen - den smakar för kraftigt), tog rökt chipotle istället för chiliflakes. Makalöst gott.
Ing-marie
2020-07-30Om koriander inte är en favorit, finns det något att ersätta den med?
Redaktionen ICAse
2020-07-31Hej Ing-Marie! Uteslut den helt eller ersätt med något du tycker om. Hälsningar Michelle
Malena
2020-07-27Helt otroligt gott!!! Sötpotatissalladen är magisk! Vi köpte eko kycklingfärs istället för färdiga spett och gjorde stora färsbullar som vi trädde på spett, förstekte för att få fin yta och sen fick de bli färdiga i ugnen. (Färsen kryddades med korianderkrydda, chili, spiskummin, salt peppar och lite limejuice) Libabröden kändes dock överflödiga men funkade bra till barnen som inte ville ha sötpotatissallad. En hit-rätt vi kommer göra igen och igen.
Redaktionen ICAse
2020-07-27Hej Malena! Vad roligt att ni gillade det! Hälsningar Michelle