Smashed sötpotatis med parmesan

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Smashed sötpotatis med parmesan

Om du letar efter ett bra tilltugg har du kommit rätt. Krossad sötpotatis under krispigt täcke av pumpakärnor, parmesan och chiliflakes är försvinnande gott, särskilt dippad i ingefärs- och koriandermajonnäs. Låt sötpotatisen svalna lite innan servering så håller den ihop bättre.

Smashed sötpotatis med parmesan

Ingredienser

4 portioner
600 g  sötpotatis
1/2 dl  rostade saltade pumpakärnor
1 tsk  chiliflakes
2 dl  riven parmesan
2 msk  olivolja

Sås

1 tsk  riven ingefära
1 msk  hackad koriander
1 dl  majonnäs
1/2 dl  crème fraiche
salt

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2160 KJ / 516 kCal
Fett39 g
Salt1.2 g
Kolhydrater27 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Snabb chiligryta med öl
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rårörda björnbär
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Potatishögar med parmesan och mayo
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad hel halloumi med indisk tomatsås
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baskisk cheesecake
Betyg 4.6 av 5.
29 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Vego tikka masala
Betyg 3.8 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga