Smashed sötpotatis med parmesan
![Smashed sötpotatis med parmesan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251709/cf_259/smashed_sotpotatis_med_parmesan.jpg)
Om du letar efter ett bra tilltugg har du kommit rätt. Krossad sötpotatis under krispigt täcke av pumpakärnor, parmesan och chiliflakes är försvinnande gott, särskilt dippad i ingefärs- och koriandermajonnäs. Låt sötpotatisen svalna lite innan servering så håller den ihop bättre.
![Smashed sötpotatis med parmesan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251709/cf_259/smashed_sotpotatis_med_parmesan.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g sötpotatis
1/2 dl rostade saltade pumpakärnor
1 tsk chiliflakes
2 dl riven parmesan
2 msk olivolja
Sås
1 tsk riven ingefära
1 msk hackad koriander
1 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
salt
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2160 KJ / 516 kCal
Fett39 g
Salt1.2 g
Kolhydrater27 g
Protein13 g
Kommentarer