Sötpotatissoppa med ingefära och koriander

En ljuvligt smakrik och slät soppa på sötpotatis. Soppan får också smak av kokosmjölk, lime, gurkmeja och ingefära. Servera soppan med yoghurt, pumpakärnor och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Ingredienser
4 portioner
800 g sötpotatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 tsk malen gurkmeja
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
1 burk kokosmjölk (á 400 ml)
2 msk riven färsk ingefära
1 - 2 krm chiliflakes
1 tsk finrivet limeskal
1 msk färskpressad limejuice
salt
Till servering
1 dl yoghurt (10%)
1 dl rostade pumpakärnor
1 kruka koriander
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2731 KJ / 653 kCal
Fett46 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
25 stBra recept, minskade vattnet något och ökade ingefäran. Köpte fel kokosmjölk (light) men det blev väldigt gott ändå.
Björn
Fantastiskt krämig och god!
Nina
Hej! Ni som tillsatt röda linser, hur och när i processen har ni gjort det? Tacksam för svar!
Kerstin
Mycket god! Jag har lagat den flera gångerz
Anne
Hade i grädde istället för kokosmjölk och röda linser för att göra soppan mer matig. Kryddade med mortlade rostade fänkålsfrön istället för koriander. Supergott.
Simon
Enkel och god soppa. Tillsatte lite spiskummin för doften.
Lilian
Jättegod soppa! Hade lite mer vatten i för lagom konsistens (för oss)! Hade painriche till samt krutonger kryddade med lök och vitlök! Siv
Siv
Otroligt god. La i två fpk kokta vita bönor för att göra den mer mättande. Rekommenderas verkligen!
Annika
Otroligt god soppa! Blir det ny favorit här hemma. Tog Creme fraishe istället för yoghurt. Mycket gott!
Mikaela
Skippa yoghurten, Syran tar över...det räcker med pumpakärnor och koriander.
Gonzalo