Sötpotatissoppa med curry och lime

En symfoni av kryddor ger smak till den här sötpotatissoppan med kokosmjölk. Curry, ingefära, chili, lime sätter fart på smaklökarna och den ljuvligt krämiga soppan toppas med cashewnötter. En gyllengul vegetarisk soppa som får dig att drömma om varma länder.

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 sötpotatisar (à ca 200 g)
1 msk riven ingefära
2 msk olja
2 tsk curry
1 msk tomatpuré
1 krm chiliflakes
8 dl grönsaksbuljong (vatten och fond eller tärning)
ca 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
ca 1 msk färskpressad limejuice
salt
svartpeppar
Till servering
rostade hackade cashewnötter
Gör så här
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1961 KJ / 469 kCal
Fett38 g
Salt1.3 g
Kolhydrater23 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tog citronsaft istället för limesaft och slängde med en klick misopasta. Blev gott, smakar lite likt nyponsoppa men matigare. Hade rostade pumpakärnor till.
Sara
2025-01-27Jättegod soppa som var lätt och smidig att laga!
Eva-lisa
2025-01-26Efter att ha läst kommentarerna minskade jag till 5 dl buljong och hade i lite extra sötpotatis - blev en mycket god och krämig soppa.
Erica
2024-12-01