UNDER 45 MIN | Medel

Sötpotatissallad ”Sweet Garage potato salad”

På jakt efter att variera den ack så klassiska potatissalladen? Då har du svaret i den här fräscha sötpotatissalladen med krispiga sockerärter, bladspenat, röd chili, koriander och lime. Perfekt till kyckling, korv och annat grillat.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Sallad: Skala och skär sötpotatisen i cm-tjocka skivor. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olja, salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  3. Strimla sockerärterna.
  4. Dressing: Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda chili, koriander, limejuice, olja, salt och peppar.
  5. Sallad: Varva sötpotatis, sockerärter och spenat. Ringla dressingen över.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Sallad
  • 600 g sötpotatis
  • 1 msk olja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 150 g sockerärtor
  • 1 påse bladspenat (à 65 g)
Dressing
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 dl hackad koriander
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1510 kJ / 361 kCal