Sötpotatissallad med isterbandssmulor

11
3 Klimatsmart
Sötpotatissallad med isterbandssmulor

Letar du efter middagstips? Då har du hittat rätt! Sötpotatissallad med kokt sötpotatis, krispigt stekta smulor av isterband och snabbsyrad gurka är ett perfekt recept när inspirationen tryter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Sötpotatissallad med isterbandssmulor

Ingredienser

4 portioner
1 dl
hackade pecannötter
500 g
sötpotatis
300 g
isterband

Snabb syrad gurka

1
liten gurka
1 msk
röd- eller vitvinsvinäger
1 msk
olivolja
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Till servering

1
påse salladsmix (à 225 g)
2 dl
crème fraiche (gärna soltorkad tomat)

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria isterband.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche och laktosfria isterband.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraich mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt, smaksätt med hackade soltorkade tomater och välj mjölkproteinfria isterband.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Anneli

10/6/2020

SÅÅÅ gott, den söta potatisen och de salta Isterbanden, mycket lättare och fräschare än traditionellt lagad isterbandsrätt!

Gunnel

9/25/2020

Smidigt att laga till och Mycket gott!

Lars

9/24/2020

Mycket gott! Använde ruccola och huvudsallad tillsammans med sötpotatisen samt några tomater. Mixen av crème fraîches och soltorkade tomater gör sedan hela rätten!

Näringsvärde per portion

Energi 2379 KJ / 569 kCal
Fett 42 g
Salt 2 g
Kolhydrater 30 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept