Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rosmarinrostad potatis med isterband och mango chutney

Trevligt och innovativt tilltugg med en spännande treenighet – syrligt isterband, fruktig chutney och salt rosmarinpotatis. Välj gärna ett isterband gjort på lamm och en riktigt god potatis, som till exempel sparrispotatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär potatisen i 1–2 cm tjocka skivor, det ska bli ca 20 stycken (för 10 portioner).
  2. Råstek potatisen i rosmarin och rikligt med olja i en stekpanna tills den är mjuk och fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Skär isterbanden i ca 20 bitar (för 10 portioner). Stek dem i olja tills snittytan blivit knaprig.
  4. Låt rinna av på tjockt hushållspapper.
  5. Lägg potatisskivorna på ett fat. Strö över lite flingsalt. Klicka på mango chutney och toppa med en bit isterband.

För alla

Gör glutenfri: Välj isterband eller annan korv som är fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfria isterband.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfria isterband.
Fri från ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 500 g små avlånga potatisar (t ex sparrispotatis, ratte eller amandine)
  • 3 kvistar färsk rosmarin
  • 2 isterband (à ca 300 g)
  • flingsalt
  • 1 dl mango chutney
  • olivolja till stekning
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 756 kJ / 179 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept