Sötpotatissallad med isterbandssmulor

Letar du efter middagstips? Då har du hittat rätt! Sötpotatissallad med kokt sötpotatis, krispigt stekta smulor av isterband och snabbsyrad gurka är ett perfekt recept när inspirationen tryter.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Ingredienser
4 portioner
1 dl hackade pekannötter
500 g sötpotatis
300 g isterband
Snabb syrad gurka
1 liten gurka
1 msk röd- eller vitvinsvinäger
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Till servering
1 påse salladsmix (à 225 g)
2 dl crème fraiche (gärna soltorkad tomat)
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2379 KJ / 569 kCal
Fett42 g
Salt2 g
Kolhydrater30 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stHar gjort den några gånger. Bra recept som tar tillvara på isterband i kombination med sötman från sötpotatisen.
Lenny
Skippade såsen o åt med chevreost, använde pumpakärnor istället för pecannöt, rostade potatisen i ugnen andra gången o la till kokta rödbetor. Ätit den i några varianter nu o alltid lika god.
Malin
SÅÅÅ gott, den söta potatisen och de salta Isterbanden, mycket lättare och fräschare än traditionellt lagad isterbandsrätt!
Anneli
Smidigt att laga till och Mycket gott!
Gunnel
Mycket gott! Använde ruccola och huvudsallad tillsammans med sötpotatisen samt några tomater. Mixen av crème fraîches och soltorkade tomater gör sedan hela rätten!
Lars