Sötpotatissallad med fetaost
Sötpotatis är gott till mycket! Här ugnsbakar vi den och serverar i en fräsch sallad med fetaost, rödkål och spenat. Ett recept som är enkelt att laga till en person eller flera.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019
Ingredienser
1 portion
1 liten sötpotatis (à ca 250 g)
1 1/2 msk olivolja
flingsalt
4 - 5 körsbärstomater
100 g rödkål
ca 2 dl bladspenat
1 msk balsamvinäger (gärna vit)
1 tsk flytande honung
svartpeppar
50 g fetaost
1 - 2 msk hackade rostade hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3016 KJ / 720 kCal
Fett44 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod!!! Har gjort den flera gånger👌
Maria
2024-10-19Supergott. Rekommenderas.
Helena
2024-02-11En favorit jag ofta lagar!
Anna
2021-09-13