Glödbakad sötpotatis med fetaröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Glödbakad sötpotatis med fetaröra

Ett kul alternativ till bakpotatis är sötpotatis som tillagas i folie direkt på grillglöden. Bjud som tillbehör eller lättare lunch med godaste yoghurtröran på fetaost och citron.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Picka stora sötpotatisar. Slå in varje i 2 lager aluminiumfolie. Tillaga dem direkt på glöden ca 30 minuter, tills de är mjuka rakt igenom, vänd efter halva tiden.
  2. Mosa fetaost med matyoghurt. Rör ner finrivet skal av citron och honung. Krydda med salt och peppar.
  3. Skär ett kryss på ovansidan av potatisarna och tryck med tumme och pekfinger i botten så att de öppnar sig. Servera med fetaröran.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri medelhavsyoghurt, byt fetaost mot laktosfri salladsost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora sötpotatisar
  • 150 g fetaost
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan