Rostad sötpotatis med bönris och chilimajonnäs
Här är en härlig kompott av bara godsaker. Sötpotatis, bön- och risblandning, syrlig rödkål och en chilimajonnäs. En otrolig kombo som toppas med färska korianderblad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2022
Ingredienser
4 portioner
Sötpotatis
ca 600 g sötpotatis
1 msk olja
1 tsk spiskummin
salt
peppar
1 förp majskorn (à 340 g)
Bönris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
4 port ris
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
skalet av 1 lime
Rödkål
1 bit rödkål (à ca 300 g)
färskpressad limejuice (från limen i bönriset)
1 msk olja
Chilimajonnäs
1 msk riven ingefära
1 röd peppar (chili)
1 1/2 dl majonnäs
Till servering
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3458 KJ / 826 kCal
Fett38 g
Salt2.2 g
Kolhydrater99 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt ok
Julia
2023-07-30Riktigt god och mättande rätt. Jag hackade även tomater och strödde över sötpotatisen (som även fick minst 10 min extra i ugnen). Mayon var riktigt smakrik
Henrik
2022-12-06