Sötpotatisplättar med fetaost och morotstzatziki
Plättar är lättlagad vardagsmat som brukar uppskattas av både stora och små. Göm lite extra grönt i dem och blanda riven sötpotatis i smeten! Oerhört mumsigt ihop med fetaost, knaperstekt bacon och en vitlöksdoftande morotstzatziki med koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
4 portioner
2 dl vetemjöl (gärna hälften dinkelmjöl)
1 ägg
1 tsk salt
3 dl mjölk
400 g sötpotatis
150 g fetaost
2 msk hackad persilja
2 paket bacon (à 140 g)
smör eller olja till stekning
Morotstzatziki
1 morot
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt (10 %)
1 msk hackad koriander
1 msk olivolja
2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3113 KJ / 746 kCal
Fett48 g
Salt5.26 g
Kolhydrater51 g
Protein28 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God och bra vardagsrätt.
Alexandra
2022-01-26Mina föll bara isär. Riktigt besviken.
Amanda
2021-07-06Hej Amanda! Våra kockar har nu provlagat detta på nytt och de hälsar till dig att det är viktigt att plättarna får en bra stekyta innan man vänder dom så att de håller ihop bättre. Vi har nu förtydligat receptet. I övrigt finns det inga andra justeringar som behöver göras med receptet. Hoppas att du vill testa laga dessa plättar igen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-24Hej. Kan ni inte lägga in om ni gjort justeringar i receptet. Nu vet man inte vilket recept de som kommenterat följt och vilka ev ändringar man vill göra. Tack på förhand. //Simon
Simon
2020-04-22