Latkes med oliver

Latkes är krispiga potatisplättar som passar utmärkt till förrätt, tillbehör eller som ett smakrikt inslag på buffébordet! Här med salta oliver som lyfter rätten till en ny nivå.

Ingredienser
ca 20 st
500 g mjölig potatis
1 gul lök
1 tsk salt
1 förp urkärnade gröna oliver (à 227 g) (gärna grekiska)
1 dl majsstärkelse
1 ägg
2 krm svartpeppar
neutral olja (till stekning)
Dipp
2 dl crème fraiche
150 g fetaost
1/2 dl Inlagda jalapeños
1/2 kruka dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi456 KJ / 109 kCal
Fett7 g
Salt0.8 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g
Kommentar
Supergott! Och passade otroligt bra med biff... 😋
Tove
2025-02-10