Sötpotatisgratäng
Laga en krämig gratäng med sötpotatis och fetaost! Sötpotatis, grädde, mjölk och ost smaksätts med rosmarin och gratineras i ugnen tills den är gyllene. Perfekt till söndagsmiddagen och en lite lyxigare matlåda.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
Ingredienser
6 portioner
1 1/2 kg sötpotatis
150 g fetaost
5 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1 msk färsk rosmarin eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
3/4 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2581 KJ / 616 kCal
Fett41 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein11 g
Kommentarer
Hur blir denna om man fryser den? Vill inte att den ska bli vattnig när den är tinade.
Karin
2024-11-18Hej Karin! Det skulle vi inte rekommendera. Vi tror som du säger att den blir vattnig tyvärr. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-19Jag lät den stå kvar i ugnen i mer än 30 minuter på eftervärme så den stabiliserade sig. Jag hade även i dragon. Det blev gott
Aya
2024-04-07Minskade mängden vätska än vad receptet anger. Men blev mer soppa än gratäng ändå. Ingen hit.
Angelica
2023-11-25