Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Honungsstekt karré med majs och potatisstomp

Vad sägs om honungsstekt karré med majs- och potatisstomp till middag? Krossa potatisen i matfett och späd ut med mjölken. Bryn köttet i en stekpanna, krydda med cayennepeppar och ringla honung över. När karrén är klar hälls vatten i pannan för att bilda skyn som serveras med, kött stomp och sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Majs- och potatisstomp: Skala och koka potatisen.
  2. Gurksallad: Riv gurkan grovt och blanda den med salt och låt dra i en bunke ca 10 minuter. Häll av gurkan i en sil och pressa lätt för att få ur en del av vattnet. Blanda gurkan väl med socker och ättika.
  3. Ansa och skär romansalladen i bitar.
  4. Majs- och potatisstomp: Låt majsen rinna av. Värm mjölken med majskornen.
  5. Krossa potatisen tillsammans med matfettet. Späd med mjölken och smaksätt med salt och peppar.
  6. Karré: Bryn karrén i oljan i en stekpanna. Sänk värmen, krydda med salt och cayennepeppar och ringla över honungen. Stek vidare ca 4 minuter och vänd köttet då och då under stekningen.
  7. Ta upp köttet och lägg det på en tallrik. Häll vattnet i stekpannan och koka ihop ca 2 minuter.
  8. Servera karrén med majs- och potatisstomp, romansallad, steksky och gurksallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Majs- och potatisstomp
  • 900 g mjölig potatis
  • 150 g majskorn
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
Gurksallad
  • 1 gurka
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 4 tsk ättiksprit
  • 1 romansallad
Karré
  • 4 skivor fläskkarré
  • 1 msk olja
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk honung
  • 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2483 kJ / 594 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept