Honungsstekt karré med majs och potatisstomp
Vad sägs om honungsstekt karré med majs- och potatisstomp till middag? Krossa potatisen i matfett och späd ut med mjölken. Bryn köttet i en stekpanna, krydda med cayennepeppar och ringla honung över. När karrén är klar hälls vatten i pannan för att bilda skyn som serveras med, kött stomp och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2014
Ingredienser
4 portioner
Majs- och potatisstomp
900 g mjölig potatis
150 g majskorn
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
salt
peppar
Gurksallad
1 gurka
1 tsk salt
2 tsk strösocker
4 tsk ättiksprit
1 romansallad
Karré
4 skivor fläskkarré
1 msk olja
1 krm cayennepeppar
2 msk honung
1/2 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2483 KJ / 594 kCal
Fett25 g
Salt2.23 g
Kolhydrater58 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer